pondělí 10. září 2007

Expedition Grosser Mythen

Co by to byl víkend bez nejtypičtější švýcarské aktivity, tedy lezení po kopcích? A jelikož první pořádné kopce se zvedají již hodinku jízdy za Zürichem, nebylo to daleko do kantonu Schwyz, abych byl přesný jak místní tissotky, do městečka Brunni. Cílem byl vrchol hory Grosser Mythen a její vrchol ve výšce 1.899 m.n.m (na první fotografii). Pozorný čtenář mého blogu možná znejistí a řekne si, že výška se od minule změnila, a to směrem dolů, ale abych si našel výmluvu, v naší expedici se vyskytl nešvýcarský ženský element. Na druhou stranu toto příjemné zpestření poněkud vylepšilo zpočátku šedivé počasí -).

Hnáni představou, že na vrcholu budou servírovat šnicl s hranolkami za cenu happy hours v místní IKEE (3 CHF), jsme vrcholu dosáhli v rekordním čase dvou hodin. Jelikož obloha zmodrala a většině členů expedice chyběly na nohou známky švýcarsky stráveného víkendu (rozuměj bez puchýřů), jakožto designovaný vedoucí expedice jsem se ujal vesla a zamířil na kopec se snídaňovým názvem Müsli. Motivace byla veliká, místní jablečné víno za zvonění kravských zvonců a s vůní na pastvu vypuštěných pašíků, bylo po takové štrece lepší než dva ikeové šnicly. A i když jsem dneska do třetího patra fyzikálního institutu, kde máme intenzivní kurz němčiny, lezl po čtyřech, už pro ten magický kámen (viz. foto), který jsme na vrcholu objevili to stálo za to…

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

uz se tesim na fotky a text o dnesni party, congratulation! tomas potesil

Zdeněk řekl(a)...

Díky, Tome, party se bude konat příští týden, určitě se tu objeví spousta fotek a i fotky z akcí, který se konaly tento týden, zároveň připravuju několik komentářů ze serióznějšího-právního hrnce :-)

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.